Lehet nem úgy tűnik, mert nem írtam már egy ideje, de mostanában rákattantam a főzőcsatornára. Ott láttam először ezt a receptet, mondtam is magamban, na az amcsik is feltalálták a rántott husit, aztán Christine-nél is olvastam, hogy tényleg működik a dolog, így ma kipróbáltam.

Hozzávalók:

-annyi csirkecomb, csirkemell, amennyit meg akartok enni
-2-3 tojás
-1 csésze liszt
-1 csésze zsemlemorzsa
-kb. fél csésze reszelt parmezán sajt
-fűszerek: vegeta, őrölt bors, rozmaring
-1 tepsi, sütőpapír
 

Előkészítés:

A vegetát és az őrölt borsot a tojáshoz szrom, és felverem egy tálban. A parmezánt és a rozmaringot a zsemlemorzsához keverem. A tepsibe rakom a sütőpapírt.

Elkészítés:

Bepanírozom a husit a módosított rántott husi alapanyagokba, liszt, ízesített tojás, felturbózott zsemlemorzsa. Eztuán szépen belefektetem őket a tepsibe, és berakom őket a sütőbe 22O fokra (Celsius, 425 Fahrenheit) egy órára. Időnként megforgatom őket, hogy szépen piruljon minden oldaluk.

Megjegyzés:

Meg lehet csinálni sima rántott hússal is, de senki ne várja hogy ugyanolyan lesz, mintha olajban sütötte volna ki. Én azért adtam hozzá a rozmaringot meg a sajtot, hogy feldobjam kcisit, sikerült. Teljesen más mint amit megszoktunk, de nagyon finom! :) szerintem legközelebb rakok bele fokhagymát is. :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kajatanya.blog.hu/api/trackback/id/tr511779947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimonka 2010.03.10. 16:26:03

húú, ez jobb mint a másik! kipróbáltuk és nagggyon finom! köszi a receptet! :)

Ziebi 2010.03.11. 00:15:54

@danimonka: igazán nincs mit :) örülök hogy ízlett :) Nekem nem helyettesíti a rántott husit, de egy külön ételnek kiváló. :)

MRM 2010.07.29. 05:21:46

Hmm, mindenkepp kipobalom :) Helyettesitonek igy fogyokura idejen tokeletes :) Meg a sajtot sem banom, mert kevesebb a kaloria benne, mint az olajban :)

Ziebi 2010.07.29. 05:28:15

@MRM: jó hogy írtál, rég volt, lehet csinálok valamikor.. :)
süti beállítások módosítása