2009.06.21. 19:49
Fasírtgombóc
Hozzávalók (4-5 embernek ebédre ):
-kb. fél kg darált disznóhús
-2 zsemle
-2 tojás
-bors, vegeta
-5-6 gerezd fokhagyma
-zsemlemorzsa
-olaj amiben kisütöd
Előkészítés:
Fogsz egy tálat, belerakod a zsemléket, nyakon öntöd őket annyi vízzel hogy bőven legyen nekik mit felszívni. Ottfelejted legalább fél órára. Fokhagymát pucolsz.
Elkészítés:
Egy nagy tálba rakod a darált husit, 2 tojást, és a zsemléket úgy hogy előtte kipasszíroztad belőlük a vizet a vizes tálba. Igen, kisebbek lesznek mint voltak, nem baj. Fokhagymanyomóval belenyomod a gerezdeket. Használhatsz fokhagymakrémet is, de akkor kb. fél tubusnyit bele kell nyomni, és óvatosan a sózással, mert a fokhagymakrém sózott. Borsozod, és adsz hozzá vegetát. Most jön a neheze :) Megmosod a kezed, és összedolgozod a husit a többi cuccal. Addig kell nyomiszkolni, amíg egyenletes nem lesz a massza. Mikor kész, akkor kézmosás. Egy kis tálkába zsemlemorzsát raksz, és odakészítesz egy másik tálban vizet. Vizes kézzel gombócokat formálsz, beleforgatod őket a zsemlemorzsába, és kisütöd őket.
Megjegyzések:
Ha a husiból nehéz gombócot formálni, akkor adj a masszához egy kis szemlemorzsát és keverd bele egyenletesen. Sütéskor nekem nagyon kellett vigyáznom arra hogy ki ne fusson a fritőzből az olaj, pár percet fújogattam a tetejét meg bűvészkedtem, de aztán ott lehet hagyni. Én mindnet "rántott husi" fokozaton sütök, ezt is. Akkor szoktam kivenni, mikor már egy árnyalattal sötétebb mint egy átlagos rántott hús, akkor sül át rendesen. Ha kivetted az első adagot, mindenképpen törj egyet ketté, kóstold meg, hogy átsült-e. Mi amúgy kumplival, rizzsel esszük, de nagyon jó főzelékekhez is. :)
3 komment
Címkék: malac fasírt középnehéz
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2009.06.24. 03:53:25
Ziebi 2009.06.24. 04:41:54
Anyukám amúgy mindig tepsiben csinált fasírtot, de az teljesen más mint ez. Majd elkérem tőle a receptet és azt is megcsinálom egyszer. :)