2009.08.03. 23:39
Mindenki kedvence, a rakott krumpli
Itt vagyok, itt vagyok, nem felejtkeztem el erről a blogról sem, csak az a fránya idő-és energiafaktor... Jöjjön hát valami egyszerű, de nagyszerű kaja, amit szerintem nincs olyan ember aki ne szeretne. Legalábbis én még nem találkoztam eggyel sem.
Hozzávalók (4 személyre):
- 10 nagy mérteű krumpli (lehetőleg tényleg hasonló méretűek)
- 10 tojás
-1 csomag virsli (6-8 db)
-2 nagy doboz tejföl
-reszelt sajt
-ha van akkor egy kis csabai/gyulai kolbász, ha nincs akkor pirospaprika és olaj
-edények a krumpli és tojás megfőzéséhez, ha nincs kolbász, akkor egy serpenyő a "paprikás kolbász" előállításához
Előkészítés:
Akrumplit és a tojást odarakom főni, én kb egyforma ideig főzöm őket, akkor tutira jó lesz a tojás is :) A virslit felkarikázom. Ha nincs kolbászom, márpedig itt nincs olyan igazi magyar kolbász, akkor egy kis pirospaprikás olajon megpirítom, pár percig csak, nehogy megkeseredjen a paprika. Ha megfőttek a tojások megpucolom őket, ugyanígy teszek a krumplival is.
Elkészítés:
Egy nagy jénaiba elkezdem pakolni az előkészített dolgokat. Alulra kolbász és/vagy virsli, nem az összes, kb harmada. aztán krumpli és tojáskarikák ötletszerűen, minden réteg után egy-egy kanál tejföl a tál tetszőleges területeire. Úgy érdemes elosztani, hogy ha kivágsz egy kockát gondolatban, akkor is mindenkinek jusson mindenből bőségesen. A tetejét én úgy csinálom, hogy lefedem teljesen krumplikarikákkal, megpakolom extra tejföllel, és leszórom reszelt sajttal. Addig sütöm, amíg a sajt szép barna nem lesz a tetején.
Kiegészítés:
Én szeretem előtte nap összerakni a dolgokat és állni hagyni kicsit hűtőben...és néha rakok bele bacon-t is. Ti hogy csináljátok a rakott krumplit? :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
ViviS 2009.08.11. 21:44:25
Ziebi 2009.08.11. 22:10:49
De ha nálatok ilyen felesbe megy akkor még macerásabb elkészíteni :)
ViviS 2009.08.11. 23:14:53
Hallottam már olyanról is,hogy besamel mártást tesznek rá tejföl helyett.Nálam a besamel szent,és csak a lasagne-ra kerülhet. Szomszéd gombásan csinálja,papám felesége meg mindent beledobál amit otthon talál.:D Cukkini,patiszon,paradicsom..mikor mi terem a kertjében.
Pyry 2009.08.23. 07:55:31
Besamelt én is hallotta m, sőt próbáltam is, finom volt, de magamtól én nem állnék neki szórakozni vele.
Meg hallottam én is hogy van aki zöldségeket rak bele...de az nekem már nem az igazi. :)
romesz 2010.05.24. 00:57:08
Nekem gyulaival jo csak :D