2009.10.22. 04:51
(Sajtos)kifli
És akkor közkívánatra a kifli recept :)
Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):
-3 cup (kb 800g liszt)
-1 ek cukor
-másfél kiskanál (kk) só
-1 kk tejpor
-2 kk vaj
-2.6 dl víz
-másfél kk élesztőpor
-annyi tepsi amennyid csak van
Elkészítés:
A hozzávalókat bepakoljuk a kenyérsütőbe, hagyjuk hogy összekavarja, gyúrja a dolgokat, és miután sípol hogy kész hagyom egy kicsit kelni a tésztát. (Van hogy ottfelejtem egy órára, attól függ mennyire sürgős a dolog). Lisztezett asztalon kinyújtomkb egy ujjnyi vastagságúra a tésztát. Kis háromszögeket vágok ki késsel, és azokat tovább nyújtom, minél vékonyabb annál jobb (azért utána fel is kell tekerni :) ). ahol a legszélesebb, ott kezdem el feltekerni a kifliket, néha kicsit rá is segítek azzal hogy csavarás közben meghúzom kicsit a tésztát a két végénél. Kivajazott tepsibe rakom a kifliket, letakarom konyharuhával, és hagyom kelni amíg olyan kifli nagyságúak nem lesznek.Sütés előtt egy ecsettel megvizezem a tetejüket, és megszórom reszelt sajttal ha sajtos kiflit szeretnék. Előmelegített sütőben sütöm őket kb negyed órát. Mikor szép a színük kiveszem, és többnyire még hűlőfélben megkóstoljuk vajjal és sajttal :) A zsemle ugyanígy készül, csak nem kell szórakozni a nyújtogatással :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
2009.12.26. 21:30:40
MRM 2010.07.29. 05:31:21
:))
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal