Pyry 2009.06.12. 00:44

Hamis rostélyos

Ezt a nevet én találtam ki, mert igazából csak a husi ugyanaz mint a serpenyős rostályosnál. Valami mást akartam főzni mint csirke vagy pulyka (mert még a végén azt hiszitek mást nem is tudok :D ), marhahús drága és nem volt otthon, így kitaláltam ezt a receptet, woálá:

Hozzávalók (2 személyre, 2 ebédre):

-6 szelet cocacomb (itt lehet szeletelve kapni, olyan fél kg körül lehetett)
-6-8 közepes krumpli
-brokkoli amennyit úgy gondolsz hogy megeszel/megesztek (én fagyasztottat használok, egyszerre evszek sok frisset és azt fagyasztom le), de mondjuk legyen 4 nagy "rózsányi"
-só, őrölt bors, vegeta
-1 serpenyő a husinak
-1 mindenképpen fedős de viszonylag mély serpenyő a brokkolinak
-1 lábos a krumplifőzéshez
-esetleg petrezselyemzöld, ha akarsz rakni a krumplihoz
-pár evőkanál olivaolaj, pár evőkanál napraforgóolaj
-mustár, Worchestershire-szósz
 

Előkészítés:

Meghámozom a krumplit, kockába vágom, és felrakom főni. Husi mindkét oldalán alaposan sózom-borsozom.

Elkészítés:

Fogom a fedeles serpenyőt, beledobom a fagyott brokkolit,öntök rá pár evőkanál olivaolajat, és megszórom kicsi vegetával. Lefedem, és majdnem a legkisebb fokozaton odarakom párolódni. Ha nem fagyott a brokkoli, vagy úgy gondolom hogy nem lesz elég az a víz amit ereszt, egy fél bögrényi vizet is ráöntök biztos ami biztos. Párolom amíg a brokkoli meg nem puhul, ilyen alacsony fokozaton kb. fél óra, de látszik mikor változik meg a brokkoli színe sima brokkolizöldből angolzöldre, na akkor jó (pasiknak: sötétebb ződ lesz).

Másik serpenyőbe kicsi olajat öntök, és belerakom a húsokat. Megpirítom fehéredésig az egyik oldalát, megfordítom, és mikor már az az oldal is lepirult picit, akkor öntök hozzá egy kis vizet. Ne fedje el, kb a husik vastagságának a 3/4-ig öntöm. Közepes fokozaton sütögetem, néha megfodítom, de nem kell rá nagyon odafigyelni, közben simán lehet Csillagkaput nézni :) A lényeg hogy ne égjen le :) Ha lesül a leve adok hozzá még vizet. A malacot tovább kell ugye sütni mint egy csirkét, kb 1 óra amíg elkészül, talán több. Ezt simán késsel szoktam ellenőrizni, ha egy közepesen éles kés simán elvágja, akkor jó. :) Mikor már kész, akkor felöntöm egy kis vízzel, majdnem úgy mint az elején, sütögetem 5 percet, aztán kiszedem a husikat egy tányérra. Az ottmaradt husiléhez adok vegetát, egy evőkanál mustárt, és egy kis Worchestershire-szószt, ez utóbbit nem kell sajnálni belőle. Kikeverem hogy ne legyen csomós, és hagyom egy kicsit hogy sűrűsödjön, ugyanúgy közepes lángon. Hamar készen van, ezt nem szoktam otthagyni, nehogy leégjen.

A krumplit mikor megfőtt leszűröm, összetöröm, sózom, így eszem én. Gombi csinál belőle krumplipürét, úgy hogy ad hozzá ízlés szerint vajat, kis tejet és petrezselyemzöldet, na meg egy kis vegetát. Állítólag isteni lesz így, én még nem kóstoltam, de neki elhiszem. :)

Kiegészítés:

A Worchestershire-szósz-t szerintem lehet ottohn is kapni, hasonló a neve...ha valaki tudja írja meg legyen szíves. Amúgy szerintem ha csak mustárt raksz a szószba meg vegetát akkor is elég jó lesz, bár nyilván kicsit más.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kajatanya.blog.hu/api/trackback/id/tr71180157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pyry 2009.06.12. 07:18:49

Ribizli :))

És ugyanígy hívják?

ViviS 2009.06.12. 12:44:03

Jól néz ki. :D Brokkoli.....imádom

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2009.06.12. 12:58:46

izé.. igen.. brokkoli nélkül is biztos finom:)

Pyry 2009.06.12. 18:18:11

Nem kötelező hozzá a brokkoli...:D
DE volt otthon vagy ez, vagy a kelbimbó, és inkább ezt választottam :) Néha ráindulok hogy most valami zöldet akarok enni. :)
süti beállítások módosítása