Hozzávalók (2 személyre, 1 nagyon bőséges ebédre*):

 

- fél kg. csirkemellfilé
-7-8 közepes krumpli a körethez
-petrezselyemzöld a körethez
-1 csomag gyros fűszer, amit néha görög fűszerkeveréknek is becéznek
-kb. 1 dl (fél pohár) olaj
-1 fedeles, közepesen mély serpenyő a husihoz
-lábas a krumplifőzéshez
-só



Előkészítés:

Krumplit meghámozom, megmosom, kockákra vágom. Husit ujjnyi vastag és max. kisujjnyi hosszú csíkokra vágom. Egy kis tálba öntöm az olajat, beleszórom a görögfűszert, összekeverem. Beleforgatom a husikat. Ha nagyon előre gondolkoztam akkor előző este megcsináltam mindezt, ha nem, akkor jó közvetlenül sütés előtt is. Petrezselymet felaprítom.

Elkészítés:

Krumplit odarakom főni, ha nem felejtem el akkor rakok sót a vízbe. A husit úgy ahogy van olajostul, fűszerestül beleöntöm a serpenyőbe, plusz olaj nem kell alá. Magas fokozaton lepirítom kicsit, majd öntök rá egy nagy pohár vizet, és fedő alatt közepes lángon addig sütögetem amíg víz van rajta. Általában ez úgy zajlik hogy elfelejtkezem róla csak ara kapom fel a fejem hogy nagyon sistereg, akkor odarohanok, és megkavararom. Akkor jó a husi, ha fakanállal ketté tudom vágni. Ha még nem egészen sült át, akkor pótlom a vizet, a lényeg hogy a végén lesül róla a víz, és akkor addig sütögetem amíg szép piros nem lesz a husi. Közben megfő a krumpli, ha kész leöntöm róla a vizet, majd rádobom a petrezselyemzöldet, ha az elején nem sóztam akkor megsózom, adok hozzá egy icipici olajat, és összekeverem. Fedő alatt a még meleg főzőlapon párolódik picit, néha megkeverem, az egész tényleg csak 5 perc.

Kiegészítés:

Magához az ételhez nem tudok semmit hozzáfűzni, kóstoljátok meg. :) A képen van mellette saláta is, az csak szimpla boltban kapható salátakeverék felturbózva egy kis lilahagymával, olivaolajjal, borssal. Ha ez éppen nincs kéznél, csemegeuborkával is nagyon finom. Igény szerint a krumpli lecserélhető görög- vagy más salátafélékre. Az egész bő egy óra alatt megvan :)

*ez a mi olvasatunkban azt jelenti, hogy marad egy fél degeszre való vacsorára is

A bejegyzés trackback címe:

https://kajatanya.blog.hu/api/trackback/id/tr651166531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P_anka 2009.06.06. 00:10:08

Ha szeretitek, egyszer próbáld ki hozzá a házi tzatzikit! Én így csinálom: uborkát megreszelem (a négyoldalú reszelőn a galuskaszaggatóval), ha nem felejtem el, lesózom, állni hagyom, kicsit kicsavarom, de általában ez elmarad, sebaj, csak kicsit levesebb lesz. Összekeverek natúr joghurtot elég sok (ízlés szerint) apróra vágott fokhagymával, esetleg kaprot is aprítok bele. A joghurthoz lehet adni fele-fele arányban kefírt vagy túrót, így is érdemes kipróbálni. Gyors, és imádom :)

Pyry 2009.06.06. 00:20:27

tzatzikit nem szeressem a joghurt összetevő miatt, de ettől függetlenül nagyon jól hangzik, köszi az ötletet, egyszer megcsinálom majd, hátha Gombi szereti :)

P_anka 2009.06.06. 00:37:02

Na, erre most nem mondom, hogy akkor próbáld ki tejszínhabbal, mert az talán mégse lenne az igazi :D

Cho. 2009.06.06. 10:03:02

Gyakorlatilag mostmár agyhalott is vagyok, nem csak éhes. Van itt 3 szikkadt vajas zsömlém, erre volt időm reggel. Éjfélig kell kihúznom vele, addig tart a munkaidő =)

Pyry 2009.06.06. 19:26:33

Chosy, nana, tessék rendesen enni! Mert odamegyek! :D

ViviS 2009.06.06. 21:17:35

Ez nagyon jól néz ki.Ki is fogom próbálni. Úgy látom nagyon hasznos blog lesz ez. :)

danimonka 2009.06.10. 01:08:27

tetszik :) most már ebédfőzés előtt is be fogom kapcsolni a netet :)

2010.05.03. 02:47:53

Jaj, de jó, hogy itt van! Remek ötlet. Valahogy mindig kimaradt a görög fűszerkeverék. :) Köszönöm!
süti beállítások módosítása