Gombinak eszébe jutott, hogy ő hogy szerette a Budapest-szeletet, és ezer éve nem evett már, gondoltam utánanézek a neten hogyan is készül. Végül 2-3 különböző receptből kombináltam ki ezt:

Hozzávalók (2 személyre, 2 ebédre):
-4 szelet sertés karaj
-só, bors, olaj a husi alá
-1 közepes doboz konzerv gomba
-2/3 doboz konzerv borsó
-pár szelet bacon
-1 vöröshagyma
-1-2 csirkemáj
-1 paradicsom
-fél kocka vaj
-6-8 közepes újkrumpli
-1 nagy serpenyő a husihoz
-1 fazék a krumplinak
-1 kis edény a vaj olvasztásához

Előkészítés:
A húst sózom, borsozom mindkét oldalon. A bacont vékony csíkokra vágom, a hagymát pucolom és aprítom. A krumplit jól letisztogatom, kivágom a hibás részeket, és kockákra vágom. A csirkemájat is csíkokra vágom.

Elkészítés:
Egy nagy serpenyőbe rakok egy kis olajat, és a húst mindkét oldalát pirosra sütöm. Kicsit felöntöm vízzel is hogy nehogy nyers maradjon, a víz úgyis lesül róla. Mikor készen van, kiveszem a husikat, és félrerakom egy tányéron.

A serpenyőbe még azon melegében beledobom a felaprított vöröshagyma felét, a baconcsíkik felét,és egy kicsit sütögetem. Mikor a hagyma már kicsit megpirult, hozzáadom a gombát, borsót, paradicsomot, és a csirkemájat. Öntök hozzá egy pici vizet, hogy olyan ragus beütése legyen a dolognak, és megsózom, megborsozom, és adok hozzá egy csipet őrölt pirospaprikát. Negyed órát főzőcskézem, közben néha megkeverem.

Közben odarakom a krumplit főni. Mikor majdnem készen van, egy kis edényben felolvasztom a vajat, beleszórom a maradék aprított hagymát és bacont. Kicsit pirítom őket a vajon. Közben puhára fől a krumpli, leöntöm a levét, és nyakon öntöm a vajas-hagymás-baconös öntettel, és így csinálok belőle krumplipürét.

 

Kiegészítés:
Az eredeti receptekben sima krumplipürét és rizst ajánlottak, azzal sem lehet rossz. :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kajatanya.blog.hu/api/trackback/id/tr931993697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P_anka 2010.05.11. 22:37:50

Hmmmmm, ezt a krumplipürét ki kell próbálnom :)
süti beállítások módosítása