2010.02.22. 05:52
Bundás csirke, avagy rántott csirke másképpen
Lehet nem úgy tűnik, mert nem írtam már egy ideje, de mostanában rákattantam a főzőcsatornára. Ott láttam először ezt a receptet, mondtam is magamban, na az amcsik is feltalálták a rántott husit, aztán Christine-nél is olvastam, hogy tényleg működik a dolog, így ma kipróbáltam.
Hozzávalók:
-annyi csirkecomb, csirkemell, amennyit meg akartok enni
-2-3 tojás
-1 csésze liszt
-1 csésze zsemlemorzsa
-kb. fél csésze reszelt parmezán sajt
-fűszerek: vegeta, őrölt bors, rozmaring
-1 tepsi, sütőpapír
Előkészítés:
A vegetát és az őrölt borsot a tojáshoz szrom, és felverem egy tálban. A parmezánt és a rozmaringot a zsemlemorzsához keverem. A tepsibe rakom a sütőpapírt.
Elkészítés:
Bepanírozom a husit a módosított rántott husi alapanyagokba, liszt, ízesített tojás, felturbózott zsemlemorzsa. Eztuán szépen belefektetem őket a tepsibe, és berakom őket a sütőbe 22O fokra (Celsius, 425 Fahrenheit) egy órára. Időnként megforgatom őket, hogy szépen piruljon minden oldaluk.
Megjegyzés:
Meg lehet csinálni sima rántott hússal is, de senki ne várja hogy ugyanolyan lesz, mintha olajban sütötte volna ki. Én azért adtam hozzá a rozmaringot meg a sajtot, hogy feldobjam kcisit, sikerült. Teljesen más mint amit megszoktunk, de nagyon finom! :) szerintem legközelebb rakok bele fokhagymát is. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.