Pyry 2009.10.22. 04:51

(Sajtos)kifli

És akkor közkívánatra a kifli recept :)

Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):

-3 cup (kb 800g liszt)
-1 ek cukor
-másfél kiskanál (kk) só
-1 kk tejpor
-2 kk vaj
-2.6 dl víz
-másfél kk élesztőpor
-annyi tepsi amennyid csak van

 

 Elkészítés:

A hozzávalókat bepakoljuk a kenyérsütőbe, hagyjuk hogy összekavarja, gyúrja a dolgokat, és miután sípol hogy kész hagyom egy kicsit kelni a tésztát. (Van hogy ottfelejtem egy órára, attól függ mennyire sürgős a dolog). Lisztezett asztalon kinyújtomkb egy ujjnyi vastagságúra a tésztát. Kis háromszögeket vágok ki késsel, és azokat tovább nyújtom, minél vékonyabb annál jobb (azért utána fel is kell tekerni :) ). ahol a legszélesebb, ott kezdem el feltekerni a kifliket, néha kicsit rá is segítek azzal hogy csavarás közben meghúzom kicsit a tésztát a két végénél. Kivajazott tepsibe rakom a kifliket, letakarom konyharuhával, és hagyom kelni amíg olyan kifli nagyságúak nem lesznek.Sütés előtt egy ecsettel megvizezem a tetejüket, és megszórom reszelt sajttal ha sajtos kiflit szeretnék. Előmelegített sütőben sütöm őket kb negyed órát. Mikor szép a színük kiveszem, és többnyire még hűlőfélben megkóstoljuk vajjal és sajttal :) A zsemle ugyanígy készül, csak nem kell szórakozni a nyújtogatással :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kajatanya.blog.hu/api/trackback/id/tr441466882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.12.26. 21:30:40

Hú, ez remek, nagyon szépen köszönöm. Gyorsan ki is linkelem ezt a blogodat is. Természetesen tájékoztatlak a fejleményekről. :))

MRM 2010.07.29. 05:31:21

Ajjaj, minek jottem en ide????????
:))
süti beállítások módosítása