Gyerekkorom egyik kedvenc étele, ma a "gyorsan finomat" kategória versenyzője.

Hozzávalók (2 személyre, 2 hatalmas ebédre):

-2 közepes vagy 4 kicsi gombakonzerv (én ezt használom mert olcsóbb és nem kell szórakozni a puceválással, vagdosással), friss gombából mondjuk 30 dkg
-fél fej vöröshagyma
-fél paparika, fél paradicsom
-piros arany, gulyáskrém, pörkölt kocka, vegeta, só, bors, majoranna
-2 pohár liszt
-2 tojás
-víz
-pár evőkanál étolaj
-1 nagy fazék, egy közepes lábas

Előkészítés:

Felaprítom a hagymát, a nagy fazékban odateszek forrni vizet (kb. a háromnegyedéig szoktam tölteni, az olyan kényelmes mennyiség).

Elkészítés:

A lábasban megpirítom a hagymát az olajon, majd hozzáadom a gombát. Ha konzervvel dolgozom, akkor adok hozzá egy kis vizet is, éppen hogy elfedje, ha friss a gomba, akkor fedő alatt hagyom hogy vizet eresszen. Belepakolom a paradicsomot, paprikát, megfűszerezem, és közepes lángon hagyom főni. Ezt ott lehet hagyni amíg összedobjuk a galuskát. Egy nagy tálban összekeverem a tojást, lisztet, és annyi vizet, hogy egy könnyen szaggatható tészta jöjjön ki belőle. Ezt nehéz másképp leírni, nem kell hozzá sok rutin hogy eltaláljuk milyen lágy legyen. Mire ezzel elkészülünk, addigra felforr a víz, nincs is más dolgunk mint kiszaggatni a galuskát, és mikor feljön a víz tetejére kiszedni egy szűrővel. Mindeközben tényleg nem nagyon kell a gombával foglalkozni, úgyis ott sürgölődök a tűzhely körül, néha megkavarom, és ennyi. Az egész megvan bő fél óra alatt.

Kiegészítés:

Erdőben szedett gombát mindig ellenőriztessétek le gombaszakértővel! A Moszkva téren van egy nagyon profi bácsi, mi annak ellenére, hogy nekem megvan a gombaszakértői vizsgám mindig elvittük hozzá, akkor is ha csak megsimogatta a buksinkat milyen ügyesen nem szedtünk össze mérgezőt. Jobb a békesség. :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kajatanya.blog.hu/api/trackback/id/tr901393857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása