Itt vagyok, itt vagyok, nem felejtkeztem el erről a blogról sem, csak az a fránya idő-és energiafaktor... Jöjjön hát valami egyszerű, de nagyszerű kaja, amit szerintem nincs olyan ember aki ne szeretne. Legalábbis én még nem találkoztam eggyel sem.

Hozzávalók (4 személyre):

- 10 nagy mérteű krumpli (lehetőleg tényleg hasonló méretűek)
- 10 tojás
-1 csomag virsli (6-8 db)
-2 nagy doboz tejföl
-reszelt sajt
-ha van akkor egy kis csabai/gyulai kolbász, ha nincs akkor pirospaprika és olaj
-edények a krumpli és tojás megfőzéséhez, ha nincs kolbász, akkor egy serpenyő a "paprikás kolbász" előállításához

Előkészítés:

Akrumplit és a tojást odarakom főni, én kb egyforma ideig főzöm őket, akkor tutira jó lesz a tojás is :) A virslit felkarikázom. Ha nincs kolbászom, márpedig itt nincs olyan igazi magyar kolbász, akkor egy kis pirospaprikás olajon megpirítom, pár percig csak, nehogy megkeseredjen a paprika. Ha megfőttek a tojások megpucolom őket, ugyanígy teszek a krumplival is.
 

Elkészítés:

Egy nagy jénaiba elkezdem pakolni az előkészített dolgokat. Alulra kolbász és/vagy virsli, nem az összes, kb harmada. aztán krumpli és tojáskarikák ötletszerűen, minden réteg után egy-egy kanál tejföl a tál tetszőleges területeire. Úgy érdemes elosztani, hogy ha kivágsz egy kockát gondolatban, akkor is mindenkinek jusson mindenből bőségesen. A tetejét én úgy csinálom, hogy lefedem teljesen krumplikarikákkal, megpakolom extra tejföllel, és leszórom reszelt sajttal. Addig sütöm, amíg a sajt szép barna nem lesz a tetején.

Kiegészítés:

Én szeretem előtte nap összerakni a dolgokat és állni hagyni kicsit hűtőben...és néha rakok bele bacon-t is. Ti hogy csináljátok a rakott krumplit? :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kajatanya.blog.hu/api/trackback/id/tr271287179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ViviS 2009.08.11. 21:44:25

Leginkább sehogy.:D Mi vagyunk azok a különös emberek a tesóimmal,akik nem szeretik. Bár én megeszem,szemben Csabival és Fannival.....Anyu is így csinálja.Csak nem tesz bele virslit,az egyik fele mindig húsmentes,mert én utálom a kóbit.Plusz nálunk én csak a tojás fehérjét,anyu pedig a sárgáját eszi meg.Bacon-nel még nem próbáltuk,de annak is eljön majd az ideje.:D Így talán lesz vmi íze is.

Ziebi 2009.08.11. 22:10:49

@ViviS: ezt nem hiszem el :D az első ember aki nem szereti :DDDD

De ha nálatok ilyen felesbe megy akkor még macerásabb elkészíteni :)

ViviS 2009.08.11. 23:14:53

Annyira nem macerás,főleg hogy évente kétszer van.
Hallottam már olyanról is,hogy besamel mártást tesznek rá tejföl helyett.Nálam a besamel szent,és csak a lasagne-ra kerülhet. Szomszéd gombásan csinálja,papám felesége meg mindent beledobál amit otthon talál.:D Cukkini,patiszon,paradicsom..mikor mi terem a kertjében.

Pyry 2009.08.23. 07:55:31

@ViviS: én erre miért nem válaszoltam?? :D

Besamelt én is hallotta m, sőt próbáltam is, finom volt, de magamtól én nem állnék neki szórakozni vele.

Meg hallottam én is hogy van aki zöldségeket rak bele...de az nekem már nem az igazi. :)

romesz 2010.05.24. 00:57:08

En nem hallottam virslis megoldast es zoldsegrol sem hallottam eddig. De lehet, hogy csak suket vagyok ezekre azert :D
Nekem gyulaival jo csak :D

Ziebi 2010.07.29. 05:27:36

@romesz: hát úgy lenne az igazi, ha lenne gyulaim :)
süti beállítások módosítása