Pyry 2009.07.14. 04:12

Májas rizottó

Azok, akik nem szeretik a májat, most fejezzék be az olvasást, és nézzék meg inkább  a világ legyegyszerűbb csirkemell receptjét. :)

Hozzávalók (2 személyre, 2-3 ebédre):

- 1 nagy bögre rizs
- kb. 2O dkg csirkemáj
- 1 konzervborsó (nem az icipici, hanem a közepes, de kinek hogy)
-1 csomag petrezselyemzöld
-1 közepes fej vöröshagyma
-vegeta,majoranna,bors
-1 nagy lábas a kajának
-1 fedeles serpenyő a májhoz

Előkészítés:

Igazából nincs, csak felapírtom a hagymát és a petrezselyemzöldet.. Ha valaki olyan jön vacsorára/ebédre, akiről nem tudom biztosan hogy eszik-e májat akkor megkérdezem hogy szereti-e, mert sosem lehet tudni...még mindig jobb a melegszendvics mint valami olyan mitől rosszul lesz a vendég.


Elkészítés:


A hagymát egy kis olajon odarakom a nagy lábasba pirulni. Mikor már jó illata van, rádobom a rizst, és pirítom azt is egy kicsit, majd felöntöm két bögre vízzel, és belerakom a konzervborsót. Még ebben a fázisban megszórom vegetával, borssal, és majorannával. Lefedem, és kis lángon főzögetem. 
A serpenyőbe kis olajat öntök, és azon megpirítom a májat kb. minden oldalról. Vigyázat, nagyon pattog, és a forró olaj nem egészséges! :) Adok hozzá egy kis egy kis majorannát meg borsot. Sót még csak véletlenül sem, mert különben kemény lesz a máj. :) Közepes lángon párolom, fedő alatt, nagyon hamar készen van, ha félbevágod és már nem véres akkor jó. 
Mikor a rizs már majdnem készen van, hozzáadom a felaprított petrezselyemzöldet, főzögetem őket együtt egy picit, aztán ha teljesen készen van, akkor hozzáöntöm a májat, összekeverem, és készen is van.


Megjegyzés:


Én nem sorolnám a "hűűűűdejóóólnéézzkiiii" kaják közé, de nagyon hamar megvan, nehéz elrontani, és mi nagyon szeretjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://kajatanya.blog.hu/api/trackback/id/tr301245118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása